ΤΡΙΤΗ 28.10.2025 21:01
MENU CLOSE

Προς επαναπροσδιορισμό η συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου

17.01.2017 11:47

Προς επαναπροσδιορισμό οδεύει η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου, με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων διευρυμένης ενδιάμεσης χρηματοδότησης που προκύπτουν μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης με την οποία εγκρίνεται η σχετική συμφωνία.

Ειδικότερα, επεσήμαιναν την ύπαρξη ερωτημάτων σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο και της πλευράς που θα επωμιστεί το κόστος αυτής της χρηματοδότησης.

Γι’ αυτό τον λόγο οι νομικοί όλων των εμπλεκομένων μερών αναζητούν ήδη από το πρωί της Δευτέρας λύση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και η συμφωνία να είναι συμβατή με τα δεδομένα που δημιούργησε η καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης. Όλοι ωστόσο τονίζουν πως βούληση όλων είναι το γρηγορότερο δυνατόν η υλοποίησή της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ’ ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη – καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

ΤΡΙΤΗ 28.10.2025 21:00
Exit mobile version