search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:01
MENU CLOSE

Μπαράζ συναντήσεων Τσακαλώτου – Εμμένουν οι θεσμοί για νομοθετημένα μέτρα για μετά το 2018

26.01.2017 16:13
Καυτό τρίγωνο για το ελληνικό χρέος - Media
 
Σε μπαράζ συναντήσεων με ομολόγους του και με αξιωματούχους των Θεσμών επιδόθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συναντήθηκαν νωρίτερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του EuroworkingGroup, Τόμας Βίζερ.
 
Στη συνέχεια, οι δύο Έλληνες υπουργοί συναντήθηκαν με ανώτερους εκπροσώπους των θεσμών. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο γενικός διευθυντής της οικονομικής διεύθυνσης της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι και ο Ντέκλαν Κοστέλο. Από πλευράς της ΕΚΤ, συμμετείχαν ο Μπενουά Κερέ και ο Φραντσέσκο Ντρούντι, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο κ. Βίζερ και το ΔΝΤ εκπροσώπησαν ο Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου.
 
Πληροφορίες από τις συναντήσεις αναφέρουν ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ επιμένουν στη αποσαφήνιση και νομοθέτηση των μέτρων για μετά το 2018, ήτοι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και μείωση του αφορολόγητου ορίου, κάτι που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση.
 
Σαπέν: Πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους κρίση
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υπογράμμισε την πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να εργαστούν σήμερα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. 
 
«Όλοι δουλεύουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά όλοι εργάζονται έχοντας κατά νου ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους κρίση», ανέφερε ο Μ. Σαπέν, σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες όλες οι πλευρές θα εργαστούν για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που θα είναι πολιτικά εφικτές.
 
Συνεχίζοντας, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι όλοι εργάζονται για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια «κανονική κατάσταση». Όπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, την οποία την έχει.
 
Όσον αφορά στο ΔΝΤ, ο Σαπέν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη στήριξή του στον κ. Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup σε περίπτωση που το κόμμα του χάσει τις εκλογές στην Ολλανδία, ο Μ. Σαπέν απάντησε απλώς ότι «του εύχομαι να κερδίσει τις εκλογές το Μάρτιο». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:59