search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.11.2025 23:07
MENU CLOSE

Ανάπτυξη 0,3% στο δ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

14.02.2017 10:35
Ανάπτυξη 0,3% στο δ

Αύξηση 0,3% σημείωσε το ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, το ΑΕΠ μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 0,8% το α’ τρίμηνο πέρυσι και κατά 0,5% το β’ τρίμηνο, ενώ σημείωσε άνοδο 2,2% το γ’ τρίμηνο και 0,3% το δ’ τρίμηνο.

Στη σύγκριση του δ’ τριμήνου με το γ’ τρίμηνο, προκύπτει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία παρουσίασε αύξηση 0,2% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ «επιβεβαιώνουν» τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη 0,3% το 2016 και μεγέθυνση στο 2,7% εφέτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.11.2025 23:06