Ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα: Διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για… κακομεταχείριση των μπράβων του Ερντογάν
22.05.2017
14:06
Δεν φθάνει που ξυλοφόρτωσαν Αμερικάνους πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, τώρα οι Τούρκοι ζητάν και τα ρέστα.
Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές κάλεσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που οι αμερικανικές αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε επισήμως γνωστό από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι ΗΠΑ διατύπωσαν την περασμένη εβδομάδα την «όσο το δυνατόν εντονότερη» ανησυχία τους προς την Τουρκία μετά τις συμπλοκές που ξέσπασαν στους δρόμους της Ουάσιγκτον μεταξύ διαδηλωτών και Τούρκων σωματοφυλάκων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα.