search
ΠΕΜΠΤΗ 07.08.2025 14:12
MENU CLOSE

Οξεία αντιπαράθεση για την κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

18.07.2017 14:33
Οξεία αντιπαράθεση για την κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - Media

 

Η απόφαση για την κλήση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το ζήτημα του Noor1 θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 25 Ιουλίου. Κατά πληροφορίες η ακρόαση του υπουργού Άμυνας στην Θεσμών και Διαφάνειας θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο με την επανέναρξη.

«Να σεβαστεί η πλειοψηφία την βούληση της μειοψηφίας και να κληθεί ο κ. Καμμένος στην Επιτροπή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. Μάλιστα η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την κλήση του υπαλλήλου του Λιμενικού Χριστοφορίδη που φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Τα «αίματα άναψαν» στην διάρκεια της συνεδρίασης όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τον υπουργό Άμυνας αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση ως ενιαία πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προστατεύει τον κ. Καμμένο και δεν θέλει να εξεταστεί ο υπουργός και εχει ταχθεί ήδη κατά της πρότασης για σύσταση εξεταστικής» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχετε δημιουργήσει ένα παρακράτος». Η τελευταία αυτή αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών. Στο σημείο εκείνο οι αντεγκλίσεις να κυριάρχησαν στην αίθουσα με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία χριστοδουλοπούλου να διακόψει την συνεδρίαση για αρκετά λεπτά.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκεύοπουλος, απαντώντας στις «βολές» Βενιζέλου τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό την κρίση της δικαιοσύνης και εκ τούτου η διαδικασία πρέπει να προστατευτεί, ενώ ανέφερε ότι «υπάρχουν θεσμοί που επιτρέπουν να γίνονται αυτές οι πράξεις που χρειάζονται και την μυστικότητα». Ο Νίκος Παρασκεύοπουλος μάλιστα στην τοποθέτηση του επικαλέστηκε άρθρο του ποινικού κώδικα και σημείωσε ότι ακόμα και πολίτης κατ’ εντολή των αρμοδίων αρχών μπορεί να βοηθήσει στην διαλεύκανση υποθέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «πόσο μάλλον ένας υπουργός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 07.08.2025 14:12