ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.08.2025 07:35
MENU CLOSE

Τραμπ και Άμπε συζήτησαν για τη Βόρεια Κορέα

31.07.2017 05:06

Την ανάγκη να αναληφθεί περεταίρω δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας μετά την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου, συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή 30 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Η εκτόξευση πυραύλου που έγινε το Σάββατο απέδειξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλέον την ικανότητα να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σε ανεξάρτητη ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης είπε ότι οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Βόρειας Κορέας, ούτε ακριβώς τι θεωρούν ως όριο ή “κόκκινη γραμμή” που δεν πρέπει να παραβεί η Πιονγκγιάνγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.08.2025 07:25
Exit mobile version