Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 30′
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για άλλα πέντε λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα χτένια, τις γαρίδες, τον αρακά ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Όταν το ρύζι γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
Πηγή: tasty-day.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.