search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Σενάρια ανασχηματισμού μετά την αποπομπή Αντωνοπούλου και την παραίτηση Παπαδημητρίου

26.02.2018 14:32
Handelsblatt: Ένας στους τρεις Έλληνες στο όριο της φτώχειας και οι υπουργοί δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους - Media

Δεκτή έκανε το Μαξίμου την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου καθώς ως τέτοια εξέλαβε την ανακοίνωση που η ίδια εξέδωσε και στην οποία ανέφερε ότι είναι “στη διάθεση του πρωθυπουργού”. 

 

Δεκτή έκανε το Μαξίμου την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου καθώς ως τέτοια εξέλαβε την ανακοίνωση που η ίδια εξέδωσε και στην οποία ανέφερε ότι είναι “στη διάθεση του πρωθυπουργού”.  Στο μεταξύ και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και δήλωσε ότι παραιτείται για λόγους ευθιξίας μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με την επιδότηση ενοικίου που έπαιρνε η σύζυγός του. Την παραίτηση έκανε δεκτή ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης. 

Το πρωθυπουργικό γραφείο εξέπεμψε κλίμα έντονης δυσαρέσκειας από το πρωί της Δευτέρας η οποία μεγάλωσε από το γεγονός ότι η υπουργός επέλεξε να μην διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να παραιτηθεί πάραυτα, παρά “πέταξε το μπαλάκι” της απόφασης για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η φράση “είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού” ωστόσο φαίνεται πώς άφησε περιθώρια στο Μαξίμου να την εκλάβει ως “παραίτηση”.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real fm σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει μαζί της και “της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός πως έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης” και περιμένει τη δική της τοποθέτηση. Κάτι το οποίο θεωρήθηκε ως προτροπή προς την υπουργό για παραίτηση.

Το ερώτημα είναι πλέον τι θα πράξει ο πρωθυπουργός και αν θα επιλέξει να κλείσει το θέμα με μια μεμονωμένη διορθωτική κίνηση ή με έναν μίνι ανασχηματισμό, σενάρια που αναζωπυρώθηκαν από το πρωί εκ νέου λόγω της υπόθεσης με την επιδότηση ενοικίου της υπουργού. Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση Ζουράρι οι αρμοδιότητές του πέρασαν στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ πλέον προκύπτουν ερωτηματικά αν η επιβαρυμένη υγεία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα του επιτρέπουν να συνεχίσει στο πόστο του. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως η περίπτωση της Ράνιας Αντωνοπούλου ήρθε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση προβάλλει έντονα, ειδικά στην υπόθεση Νovartis, το “ηθικό πλεονέκτημα” της κυβέρνησης έναντι των πολιτικών της αντιπάλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:30