search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Καχυποψία από Ιαπωνία για Β. Κορέα – Η αντίδραση της Ν. Κορέας στην ανακοίνωση Κιμ

21.04.2018 05:51
Καχυποψία από Ιαπωνία για Β. Κορέα - Η αντίδραση της Ν. Κορέας στην ανακοίνωση Κιμ - Media

 

Η απόφαση της Βόρειας Κορέας να κλείσει ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών και να αναστείλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων σηματοδοτεί «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε η προεδρία της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν χρειάζεται πλέον να διεξαγάγει δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι θα κλείσει το κυριότερο πεδίο δοκιμών.

Η κίνηση αυτή «θα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία ενός πολύ θετικού περιβάλλοντος για την επιτυχία της επικείμενης συνόδου κορυφής Βορρά-Νότου εκτίμησε στην ανακοίνωση του Κυανού Οίκου ο Γιουν Γιανγκ-τσαν, εκπρόσωπος του προέδρου

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Ιτσουνόρι Ονοντέρα τόνισε ότι δεν είναι ώρα να μειωθεί η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση της είδησης πως η Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε να αναστείλει από σήμερα τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Ονοντέρα έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, διευκρίνισε το Κιόντο.

Το Τόκιο τάσσεται υπέρ της εκστρατείας μέγιστης πίεσης προκειμένου η Βόρεια Κορέα να πειθαναγκαστεί να εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:38