search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Νέα τουρκική πρόκληση – Θέμα μουφτήδων επαναφέρει η Άγκυρα (Video)

10.09.2018 17:57
Νέα τουρκική πρόκληση - Θέμα μουφτήδων επαναφέρει η Άγκυρα (Video) - Media
 
Ζήτημα μουφτήδων επαναφέρει στην Θράκη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου με μία προκλητική δήλωση κάνει λόγο για «ομογενείς».
 
To υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη ανησυχούν για την πρόβλεψη του διατάγματος που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτείων, το οποίο κατοχυρώνεται από διεθνείς συμφωνίες. Συμμεριζόμαστε και εμείς τις ανησυχίες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».
 
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, συμπλήρωσε ότι «έχουμε εκφράσει δημοσίως την άποψή μας όσον αφορά στη νομική ρύθμιση με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2018 που δημοσίευσε η Ελλάδα σχετικά με την εφαρμογή του αστικού κώδικα ή κατ’ επιλογή του νομικού συστήματος της Σαρία σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ δύο πλευρών στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» προσθέτοντας ότι «το προεδρικό διάταγμα, που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης, δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευτικών Υποθέσεων στην διαδικτυακή ιστοσελίδα του ως προσχέδιο προκειμένου να υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση».
 

Πηγή: enikos.gr/ANT1
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:08