search
ΠΕΜΠΤΗ 30.10.2025 03:57
MENU CLOSE

Πρεμιέρα της ειδικής επιτροπής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

23.10.2018 06:47
Το τέλος της Δυναστείας - 1974: Το χρονικό του δημοψηφίσματος - Media

 

Συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, με επίκεντρο όσους έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης.

Στην πρώτη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο τονίζει ότι «η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ένα πολύ σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευκαιριακούς όρους, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Η σύσταση της επιτροπής προβλέπεται από τον «Κλεισθένη Ι» και θα πρέπει να παρουσιάσει τις προτάσεις της μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, ενώ θα ακολουθήσει διακομματική διαβούλευση.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ενώ συμμετέχουν ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ο γενικός διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη, Μιχάλης Τσαπόγας, ο γενικός διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών Θόδωρος Οικονόμου, η γενική διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης του ίδιου υπουργείου, Γεωργία Βαλατσού, οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, Νομικής, Σπύρος Βλαχόπουλος και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσθένης Δώδος, η πολιτικός επιστήμονας και συνεργάτης του κ. Πουλάκη, Δανάη Κολτσίδα, ο καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας, Ηλίας Νικολακόπουλος και ο καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χριστόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.10.2025 01:53