search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:09
MENU CLOSE

Η …Καμμένη τιμή του κοινοβουλίου

08.02.2019 09:57
Η …Καμμένη τιμή του κοινοβουλίου - Media

 

Θα ήταν ντροπή για την «πρώτη φορά Αριστερά» (αν δεν ήταν κατά πολύ χειρότερη από τους ΑΝΕΛ) αυτή η κατάσταση που επικρατεί με τον Καμμένο, τους βουλευτές που έφυγαν, αυτούς που έμειναν, και αυτούς που κλωνοποιήθηκαν εντασσόμενοι σε δυο κοινοβουλευτικά κόμματα ταυτοχρόνως.  Είναι όμως ντροπή για όλους μας. Και αδικούμαστε κατάφορα από αυτή την πολιτική προστυχιά. Πρόκειται για πρωτοφανή ευτελισμό δίχως όρια, των κοινοβουλευτικών ηθών.
 
Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η εξευτελιστική για τα πολιτικά ήθη συναλλαγή  που ξεκίνησε με την «ιστορική»  Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζεται  με την «υψηλού συμβολισμού» καταρράκωση των δημοκρατικών ηθών. Η δυσώδης ατμόσφαιρα του ’65 μοιάζει με παιδικό δωμάτιο σε σύγκριση με αυτό που συντελείται φόρα – παρτίδα, μπροστά στα μάτια μας. Εκβιασμοί μαφιόζικοι, αλητεία συμμορίτικη, πρόστυχα υπονοούμενα, αλληλοεκβιασμοί, εμετικά παζαρέματα, παντελής έλλειψη στοιχειωδών προσχημάτων (προκειμένου να προστατευθεί η εμβρόντητη κοινωνία…). Μια εικόνα αισθητικής παρακμής και μακάβριας αποσύνθεσης που μολύνει την καθημερινότητα και προσβάλει κατάφορα τον κάθε Έλληνα πολίτη προσωπικά.  

Ο κύκλος που άνοιξε επώδυνα το 2015 με μια σειρά καταστροφών, μοιάζει να ολοκληρώνεται σαν κακή προφητεία, μέσα σε μια πλημμυρίδα  παρακμής και ευτελισμού. Είναι τόση η αναισχυντία των πρωταγωνιστών που αγωνιωδώς αλλά με επιταχυνόμενο θράσος προσπαθούν να πετάξουν τον αριστερό γκανγκστερικό τους μανδύα και να εμφανιστούν ως «άλλοι», «αναγεννημένοι», «κεντροαριστεροί», «νοικοκυραίοι». Οι πρώην Τσολάκογλου, προδότες, αργυρώνητοι και γερμανοτσολιάδες, αναβαπτίζονται ως αγωνιστές της κεντροαριστεράς στο πιο επώδυνο θρίλερ μετάλλαξης  της κοινοβουλευτικής μας ιστορίας.  

Αυτή η ποταπή οπερέτα  που διαδραματίζεται στις μέρες μας, με τους 6 ανεξάρτητους βουλευτές  να αναζητούν την -για πάντα- χαμένη τους συνείδηση ανάμεσα στα πιο βολικά βουλευτικά έδρανα, αυτό το πραξικόπημα κατά της Αριθμητικής όπου 300 άνθρωποι μετρώνται ως 302, υπογράφει μιαν ακόμα επώδυνη συνθήκη πολιτικής αθλιότητας την όποια χρεώνεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δίχως τη συναίνεση της…   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:01