search
ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2026 06:36
MENU CLOSE

Στα χέρια του πλουσιότερου Ινδού περνάει η παλαιότερη αλυσίδα παιχνιδιών Hamleys

10.05.2019 09:59
Στα χέρια του πλουσιότερου Ινδού περνάει η παλαιότερη αλυσίδα παιχνιδιών Hamleys - Media

 

Στην κατοχή του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας, του Μουκές Αμπάνι, περιήλθε η παλαιότερη στον κόσμο εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, η βρετανική Hamleys.

Η Reliance Brands Limited, η οποία ανήκει στον Αμπάνι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Hamleys από την κινεζική C Banner International, η οποία την είχε αγοράσει το 2015. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το ποσόν της συναλλαγής, σύμφωνα με το BBC.

Η Hamleys, η οποία ιδρύθηκε το 1760, είναι η παλαιότερη εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, με 167 καταστήματα σε 18 χώρες. Η Reliance Industries διατηρεί 88 καταστήματα Hamleys σε 29 ινδικές πόλεις.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του 62χρονου Αμπάνι αγγίζει τα 50,7 δισ. δολάρια.

Η Hamleys είχε ανακοινώσει πέρσι ζημιά 9,2 εκατ. στερλίνες, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Brexit και την τρομοκρατική απειλή.

Παραταύτα, το επταώροφο κατάστημα στη Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου, που άνοιξε το 1881 και στα ράφια του μπορεί να βρει κανείς δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια, εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της πόλης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2026 06:08