search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Καιρός «των άκρων»: Πύρινα μέτωπα αλλά και προβλήματα από ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

10.07.2019 17:02
Καιρός «των άκρων»: Πύρινα μέτωπα αλλά και προβλήματα από ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας, την ίδια στιγμή που σε γειτονικούς νομούς -ακόμα και σε περιοχές με μικρή χιλιομετρική απόσταση- σημειώνονται ισχυρότατες βροχοπτώσεις

Φωτιά ξέσπασε το νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Φυλή, κοντά στη γήπεδο του Θρασύβουλου. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στη Φθιώτιδα, παρουσιάζοντας πάντως καλύτερη εικόνα. Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Δίρβη πέρασε μέσα από τις αυλές σπιτιών του οικισμού, πριν η άνεμοι την «σπρώξουν» προς το βουνό.

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19:30 σε δασική περιοχή στους Άγιους Θεόδωρους ΚορινθίαςΗ φωτιά, που ξεκίνησε από πτώση κεραυνού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ύψωμα κοντά στο διυλιστήριο. Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, το μέτωπο έχει «ανοίξει», χωρίς ωστόσο να απειλείται ο οικισμός και τα διυλιστήρια.

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και στον νομό Τρικάλων.

Η πυρκαγιά στο πλατανόδασος του Διαλεκτού στον δήμο Τρικκαίων καίει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξερά χόρτα, λεύκες, ιτιές και πλατάνια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες

Η φωτιά στην περιοχή του Πρίνους, που ανήκει στον δήμο Πύλης, αναπτύσσεται σε αποστραγγιστικό κανάλι. στην κατάσβεση συνδράμουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογονιάνικα στον δήμο Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και έχει κατεύθυνση προς τη θάλασσα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ», και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια στιγμή προβλήματα παρατηρούνται από τις ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη Λάρισα, ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες. Ισχυρή νεροποντή σημειώθηκε στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι και στην Κόρινθο, ενώ ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώνονται στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα καθώς και σε περιοχές της Αττικής.

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου. Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται καταιγίδες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται ότι το meteo.gr, η υπηρεσία πρόγνωσης του καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, προειδοποιούσε από την Τρίτη για καιρό «των άκρων» την Τετάρτη, με υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου να συνυπάρχουν με ισχυρές καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:10