search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Ο ανατριχιαστικός λόγος που τα αμερικανικά τανκ είναι ασταμάτητα (Photo)

28.09.2019 09:29
abrams.jpg

 

Ιστορικά τα τανκ ήταν από τα πλέον φονικά οπλικά συστήματα που είχαν αναπτυχθεί από τις εμπόλεμες χώρες: τεράστιες μηχανές θανάτου, με όπλα μεγάλου βεληνεκούς και θωράκιση που τα καθιστούσε σχεδόν αδιαπέραστα από τα βασικά βλήματα των αντίπαλων ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, σταδιακά άρχισαν να αναπτύσσονται ειδικά βλήματα που ως βασικό στόχο είχαν να διατρυπούν την θωράκιση των αρμάτων και να τα «σκοτώνουν». Τα βλήματα αυτά κατασκευάζονται από «εξωτικά» υλικά, όπως τουνγκστένιο, που είναι ιδιαίτερα σκληρά και μπορούν να τρυπήσουν θωράκιση 35 εκατοστών.

Όμως, οι ΗΠΑ έχουν εντάξει στο οπλοστάσιό τους ένα αντιαρματικό βλήμα το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις: πρόκειται για βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, το οποίο διατρυπά θωράκιση 42 εκατοστών, ενώ τα αναβαθμισμένα τανκ Abrams M1A2 μπορούν να χρησιμοποιήσουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου που διατρυπούν θωρακίσεις 57 εκατοστών.

Όπως προαναφέρθηκε τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς τα όπλα αυτά θεωρείται ότι έχουν πολλές παράπλευρες συνέπειες, πέραν της πολεμικής τους χρήσης. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν φαίνονται διατεθειμένες να τα αποσύρουν, καθώς αποτελούν έναν πραγματικό «φονέα τανκ».

Πληροφορίες: National Interest

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:29