search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.10.2025 21:17
MENU CLOSE

Δραγασάκης για ΕΛΣΤΑΤ: Η ΝΔ έφερε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό

04.06.2020 18:56
Δραγασάκης για ΕΛΣΤΑΤ: Η ΝΔ έφερε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό - Media

 

Για ευθύνες της κυβέρνησης κάνω λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν ύφεση 0,9% στο α’ τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ έχει βάλει την οικονομία σε κρίση ήδη από τα τέλη του 2019, πολύ πριν όχι μόνο από το lockdown, αλλά και από την εμφάνιση της πανδημίας:

– Σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (τρίμηνο προς τρίμηνο) ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2019 έχει ξεκινήσει η υποχώρηση που συνεχίζεται έκτοτε μέχρι και σήμερα
 
– Σε όρους ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (χρονιά προς χρονιά) το 4ο τρίμηνο του 2019 υστερούσε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018
 
Η ΝΔ -που εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την… αναιμική ανάπτυξη του 2%, υποσχόμενη 4% και ενώ παρέλαβε την οικονομία στο +2,8%- σε μόλις 9 μήνες καταγεγραμμένης διακυβέρνησης έχει «επιτύχει» να συρρικνώσει την οικονομία τουλάχιστον στα 2/3 της περιόδου αυτής.
 
Σε αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, βρήκε την ελληνική οικονομία η κρίση και το δίμηνο lockdown. Σε κατάσταση σοβαρής εξασθένισης. Και η κυβέρνηση, με την πολιτική που ασκεί, όχι μόνο αδυνατεί να προστατέψει το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά την ίδια στιγμή πριμοδοτεί συγκεκριμένα συμφέροντα, πολλές φορές και με αδιαφανείς διαδικασίες»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.10.2025 21:17