Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google
Το Μπαχρέιν και το Ομάν μπορεί να είναι οι επόμενες χώρες του Κόλπου που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών.
«Μετά τη συμφωνία αυτήν (με τα ΗΑΕ) θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες, τόσο με χώρες του Κόλπου, όσο και με μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής», είπε ο Έλι Κόεν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού. «Νομίζω ότι το Μπαχρέιν και το Ομάν είναι σίγουρα στην ατζέντα. Επιπλέον, κατά τη δική μου εκτίμηση, υπάρχει πιθανότητα τα επόμενα χρόνια να συναφθούν ειρηνευτικές συμφωνίες και με χώρες στην Αφρική, κυρίως με το Σουδάν», πρόσθεσε.
Τόσο το Μπαχρέιν όσο και το Ομάν χαιρέτισαν τη συμφωνία μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τις δικές τους προθέσεις.
Σήμερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΗΑΕ-Ισραήλ, αποκαταστάθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, οι χρήστες του διαδικτύου στα ΗΑΕ έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν ισραηλινές ιστοσελίδες που μέχρι τώρα ήταν μπλοκαρισμένες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.