ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 00:37
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: Γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι συναντήσεις με υπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας;

29.09.2020 13:58
 
Στην αποκάλυψη ότι τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν υπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας οι οποίοι είχαν και μυστικές συναντήσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».
 
Συγκεκριμένα, ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αναγνώρισε χθες ως “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η άρον-άρον απόσυρση του όρου “ιστορική”, επιβεβαιώνει το μέγεθος της εξαπάτησης.
 
Από το πρωί, οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Πλεύρης ζητάει ευθύνες, ενώ για την κα Μπακογιάννη η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει σταθερότητα στα Βαλκάνια.
 
Όταν καταλήξουν, ας μας απαντήσουν και στα εξής: είναι αλήθεια ότι χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό Συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας; Με ποιους συναντήθηκαν και γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι συναντήσεις;
 
Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».
 

ΤΡΙΤΗ 12.08.2025 00:34
Exit mobile version