Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μόλις 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με το ρόλο των αλλαντικών στην εκδήλωση του καρκίνου.
Στην κατηγορία του επεξεργασμένου κρέατος κατατάσσεται το λουκάνικο, το μπέικον και κάθε είδους αλλαντικό που παράγεται έπειτα από προσθήκη αλατιού και συντηρητικών.
Σε τι ποσότητα αντιστοιχούν τα 50 γραμμάρια αλλαντικού;
– 1,7 έτοιμα κεφτεδάκια
– 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν
– 10 φέτες τσορίθο (είδος χοιρινού λουκάνικου)
– 1,5 φέτα παστό ζαμπόν
– ½ λουκάνικο
Πηγή: onmed.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.