search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:15
MENU CLOSE

Ιερώνυμος: Τι είπε για το Ισλάμ και για το ρόλο της εκκλησίας το 1821 (Video)

15.01.2021 09:36
Ιερώνυμος: Τι είπε για το Ισλάμ και για το ρόλο της εκκλησίας το 1821 (Video) - Media

 

Δηλώσεις, που η αλήθεια είναι ότι δεν μας έχει συνηθίσει και παραπέμπουν σε φανατισμό, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος μιλώντας στην εκπομπή «και εγένετο Ελλάς» του OPEN.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι το Ισλάμ και οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα.

«Είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας «είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Στην συνέχεια αναφερόμενος στον Μωάμεθ Πορθητή, είπε πως είχε συμβούλους Έλληνες, ενώ έπρεπε να ενώσει όλη τη χριστιανική κοινότητα και να την αναθέσει στον Πατριάρχη, κι έτσι επελέγη ο Γεννάδιος Σχολάριος.

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλος αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο που, κατά την γνώμη του, έπαιξε η Εκκλησία στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία κατά την Επανάσταση του 1821.

«Δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό», τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιέγραψε περιστατικά που αφορούν τον Αθανάσιο Διάκο και μίλησε για τους κληρικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας ενώ εξήγησε γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης.

Δείτε το βίντεο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:14