search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο νοσηλεύεται 5χρονο παιδί με υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (Video)

26.02.2021 16:05
Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο νοσηλεύεται 5χρονο παιδί με υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (Video) - Media
 
Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από το «Ωνάσειο» μεταφέρθηκε και συνεχίζει τη νοσηλεία του ένα παιδί 5 ετών το οποίο παρουσίασε επιπλοκές της COVID-19.
 
Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο στην ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων, καθώς είχε προσβληθεί από κορωνοϊό πριν από μερικές εβδομάδες και, παρότι το τεστ του ήταν αρνητικό, παρουσίασε υπερφλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά ως επιπλοκή της COVID-19, από 2 έως 4 εβδομάδες αφότου νοσούν.
 
Το 5χρονο παιδί εμφάνισε προβλήματα στην καρδιά του, καθώς τα παιδιά με σχετιζόμενο με την COVID-19 πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) συνήθως εμφανίζουν σοκ, καρδιακές αρρυθμίες, περικαρδιακή συλλογή και ανεύρυσμα των στεφανιαίων αρτηριών.
 
Τα συμπτώματα αυτά ανάγκασαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διακομιδή του στο «Ωνάσειο», ενώ την Παρασκευή επέστρεψε εκ νέου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, όπου παραμένει διασωληνωμένο.

Το «Ωνάσειο» ανακοίνωσε για το παιδί τα εξής:
 
«Σχετικά με την πρόσφατη νοσηλεία 5χρονου ανασφάλιστου παιδιού με σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, αναφέρουμε ότι το παιδί νοσηλευόταν στο ΓΝΑ Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” σε κρίσιμη κατάσταση λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας που δεν αντιμετωπιζόταν με φαρμακευτική θεραπεία.
 
Η μεταφορά στο ΩΚΚ έγινε μετά από αίτημα των Ιατρών και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, δεδομένου ότι το ΩΚΚ είναι το μόνο νοσοκομείο όπου εφαρμόζεται η μέθοδος μηχανικής υποστήριξης τύπου ECMO σε παιδιατρικούς ασθενείς.
 
Μετά την εισαγωγή του μικρού ασθενή στο ΩΚΚ, αξιολογήθηκε από τους Ιατρούς των Τμημάτων Παιδοκαρδιολογικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού, καθώς και της Παιδοκαρδιολογικής-Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και αποφασίστηκε η επείγουσα χειρουργική τοποθέτηση συστήματος μηχανικής υποστήριξης του μυοκαρδίου (ECMO), λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας και έκπτωσης της καρδιακής λειτουργίας.
 
Ο μικρός ασθενής υποστηρίχθηκε μηχανικά για τέσσερις ημέρες, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην Παιδοκαρδιοχειρουργική ΜΕΘ, υπό την φροντίδα των Ιατρών των προαναφερθέντων Τμημάτων. Μετά την πάροδο των τεσσάρων ημερών, η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιώθηκε, η καρδιά απέκτησε πολύ καλή λειτουργία και έγινε επιτυχής διακοπή της μηχανικής υποστήριξης.
 
Το παιδί μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” σε σταθερή κατάσταση για συνέχιση της νοσηλείας του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14