search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε, Μπάνι Γουέιλερ (Video)

02.03.2021 19:10
Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε, Μπάνι Γουέιλερ (Video) - Media
 
Ένας θρύλος της ρέγκε, ο τραγουδοποιός Μπάνι «Γουέιλερ» Λίβινγκστον, πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο Νοσοκομείο Άντριου Μεμόριαλ, στο Κίνγκστον της Τζαμάικας.
 
Την ανακοίνωση του θανάτου του Γουέιλερ έκανε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας Ολίβια Γκραντζ, χωρίς να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου του μουσικού.
 
Ο Μπάνι Γουέιλερ ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Wailers που, μαζί με τον Μπομπ Μάρλεϊ και τον Πίτερ Τος, ανέδειξαν τη μουσική ρέγκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.
 
To ιστορικό συγκρότημα σχηματίστηκε για πρώτη φορά ως Wailing Wailers το 1963, όπου ο Μπάνι έπαιζε κρουστά και τραγουδούσε επηρεασμένος κυρίως από την γκόσπελ και τη σόουλ.
 
Όταν ο Μάρλεϊ το 1966 έφυγε από τη Τζαμάικα, ο Μπάνι ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο στη σύνθεση και στο τραγούδι, ενώ το 1967 καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για κατοχή κάνναβης.

Όταν οι Wailers διαλύθηκαν το 1974, λόγω εσωτερικών ανταγωνισμών με τον Μάρλεϊ, ο Μπάνι προχώρησε σε σόλο καριέρα και πειραματίστηκε με τη ντίσκο και πιο χορευτική μουσική.
 
Το 2018 υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό, το οποίο, ωστόσο, δεν του άφησε μεγάλα προβλήματα.
 
Πηγή φωτο: Wikipedia
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:21