search
ΠΕΜΠΤΗ 04.12.2025 10:40
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

17.03.2021 15:59
emvoliasmos

Από τον Ιούνιο θα αρχίσει να εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού ο γενικός πληθυσμός, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης υποστήριξε ότι «μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες». 

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα

Επιπλέον, τόνισε πως τη Παρασκευή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας  στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών. 

Επίσης, ανέφερε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

Σε ερώτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, απάντησε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.12.2025 10:40