search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:34
MENU CLOSE

Μάχη με τα κύματα: Δείτε πως κατάφερε να δέσει πλοίο με επιβάτες στην Τήνο εν μέσω φουρτούνας (Video)

19.03.2021 18:44
kymataploio-new

Το βίντεο είναι απίστευτο και δείχνει πόσο καλοί επαγγελματίες είναι όσοι εργάζονται στη ναυτιλία. Το Blue Star Delos επιχείρησε να δέσει στο λιμάνι της Τήνου και να αποβιβάσει αυτοκίνητα και επιβάτες, ενώ την ίδια στιγμή θεόρατα κύματα «έσκαγαν» στην προβλήτα και κάλυπταν τα πάντα.


Όπως αναφέρει και το cyclades24.gr το λιμάνι μετατρέπεται σε λίμνη, τους καβοδέτες και τα αυτοκίνητα τα τυλίγουν τα κύματα ενώ οι επιβάτες αποβιβάζονται με ρίσκο αφού πρώτα έχουν δώσει κι εκείνοι την δική τους μάχη με τα κύματα.


Αρχικά στο πλοίο Superferry 2 πραγματοποιώντας το πρώτο του δρομολόγιο δεν κύλησαν ομαλά για το πλήρωμα και τους επιβάτες, καθώς λόγω των ισχυρών Νότιων ανέμων που επικρατούσαν είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο κάβος του. Τελικά το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο παλιό λιμάνι της Τήνου και μετά από αρκετές προσπάθειες του καπετάνιου συνέχισε το δρομολόγιο του.


Λίγή ώρα αργότερα, ένα ακόμα πλοίο έδωσε την δική του μάχη στο νέο λιμάνι της Τήνου. Ο πλοίαρχος του πλοίου κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να καταφέρει να δέσει το πλοίο και να μπορέσουν οι επιβάτες να αποβιβαστούν με ασφάλεια.


Τα κύματα πραγματικά αγκαλιάζουν το πλοίο, αλλά και τη στεριά.
Το συγκεκριμένο βίντεο φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και οι νησιώτες μας σε πολλά από τα λιμάνια των Κυκλάδων αλλά και οι καβοδέτες όταν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ οι επιβάτες τρέχουν να πηδήξουν για να βγουν από το πλοίο με τον κίνδυνο τραυματισμού να καραδοκεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13