search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Πιερρακάκης: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική η δήλωση των αποτελεσμάτων των self test

23.03.2021 18:34
Test-covid-new

Μύλος με την καταγραφή των αποτελεσμάτων των self test που σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία. Και μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουμε πώς θα τα διενεργουμε στο σπίτι μας, αν τελικά θα πληρώνουμε κάποιο αντίτιμο στους φαρμακοποιούς, μάθαμε όμως πως και τα αποτελέσματά τους θα δηλώνονται εθελοντικά και οχι υποχρεωτικά στην πλατφόρμα που πρόκειται να δημιουργηθεί. Τώρα, βέβαια, αυτό πώς θα βοηθάει στην ιχνηλάτιση είναι άλλη συζήτηση…

«Δεν είναι υποχρεωτική αλλά εθελοντική η δήλωση των αποτελεσμάτων των τεστ για κορωνοϊό που θα κάνουν οι πολίτες στο σπίτι τους», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ τόνισε ότι τα μισά ραντεβού για τον εμβολιασμό έχουν κλειστεί μέσα από τα φαρμακεία κι όχι ηλεκτρονικά, είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. «Τα φαρμακεία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς «ξεκινήσαμε με τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν λιγότερες ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους νεότερους».

Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι δημιουργείται μια πλατφόρμα όπου θα μπορεί κανείς εθελοντικά να δηλώνει αν είναι θετικός στον ιό με βάση το self test «κι έπειτα αυτό θα οδηγεί στην δυνατότητα οι πολίτες να μπορούν να κάνουν δωρεάν πρόσθετο rapid test σε δημόσιες δομές. Δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση να το δηλώσει κάποιος, διότι πιστεύουμε στην ατομική ευθύνη κι ότι ο κάθε συμπολίτης μας καλό θα είναι να το δηλώσει». Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα, σημείωσε ότι στις αρχές Απριλίου θα αρχίσουν να χορηγούνται τα self test. «Θα ανακοινωθεί άμεσα γενικότερα από την κυβέρνηση».

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τον έναν χρόνο λειτουργίας του gov.gr όπου οι πολίτες εξυπηρετούνται ψηφιακά και μπορούν να λαμβάνουν έγγραφα και πιστοποιητικά που θέλουν από δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ανακοίνωσε και την υποβολή αιτήματος και την εύκολη διάθεση αντιγράφου του ποινικού μητρώου εντός ολίγων ωρών ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr. «Στόχος του υπουργείου είναι κάθε μέρα και μια μικρή αλλαγή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25