search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:21
MENU CLOSE

Ποια είναι τα 5 μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία που διαδηλωτές απαίτησαν να επιταχθούν (Pics/Vid)

24.03.2021 11:19
epitaxi

Την άμεση επίταξη του ιδιωτικού νοσοκομείου «Metropolitan» και των υπόλοιπων ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Υγεία, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας απαίτησαν εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου Τομέα σε χθεσινή συγκέντρωση, στην οποία καλούσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλα τρία μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, την «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους, το «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» και το «ΥΓΕΙΑ» στο Μαρούσι, και το «ΙΑΣΩ GENERAL» στο Χολαργό.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα» τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τα οποίο καλεί «κάθε συνδικάτο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο, από κάθε κλάδο σε πανστρατιά και κινητοποίηση για το δικαίωμα στην Υγεία, στην ζωή».

Οι κινητοποιήσεις έθεσαν τα πιο κάτω αιτήματα:

• «Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

• Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

• Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

• Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία έχει χτυπήσει κόκκινο! Το δημόσιο σύστημα Υγείας αφήνεται για ακόμα μια φορά ανοχύρωτο στο τρίτο κύμα! (…) Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έρχεται από πάνω και ενισχύει με παχυλές αποζημιώσεις τις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλίνες, ενώ φτάνει στο απαράδεκτο σημείο να μεταφέρει σε αυτές ειδικευμένους γιατρούς από τον ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο τομέα. Κι αν για τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας, όπως αυτά που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους στην Αττική, η κυβέρνηση δεν βγάζει άχνα, την ίδια στιγμή που τους στέλνει “πελατεία”, η κοροϊδία της απογειώνεται με τα τελεσίγραφα που μοιράζει σε αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, μήπως και μπαλώσει καμιά τρύπα.

Ο Αντ. Νταλακογιώργος, μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ η Στέλλα Μπαρδούνια, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, ανέδειξε τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που με την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, από τη μια οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας και από την άλλη στην διόγκωση του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48