ΤΡΙΤΗ 16.12.2025 01:57
MENU CLOSE

Μέσα στο 2021 το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ «αν το επιτρέψουν οι συνθήκες»

26.03.2021 16:24

Στην επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ Real Fm, δηλώνοντας ότι έγινε μετά την παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την οποία χαρακτήρισε ιστορική διότι οι Ευρωπαίοι αναγνώρισαν ότι αυτό έχει να γίνει πάρα πολύ καιρό.

«Είναι γνωστές οι σχέσεις που έχει ο κ. Μπάιντεν με την Ελλάδα. Γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της περιοχής και έχει πολύ στενές σχέσεις με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο. Στο καλύτερο, ίσως, επίπεδο των τελευταίων ετών. Αναγνωρίζεται η Ελλάδα, ως ένας κρίσιμος σύμμαχος και δύναμη σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο. Είχε προηγηθεί και το πολύ θερμό μήνυμα του κ. Μπάιντεν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι θα ήταν λογικό ο Πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, εντός του 2021, εφόσον το επιτρέψουν, οι επιδημιολογικές συνθήκες και υπογράμμισε πως με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η Ελλάδα αναγνωρίζεται όχι μόνο ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, αλλά και των ιδανικών της Ελευθερίας, των ιδανικών που ενέπνευσαν και την αμερικανική Επανάσταση, που ενώνουν και τους δύο λαούς.

ΤΡΙΤΗ 16.12.2025 01:00
Exit mobile version