search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Συναγερμός με κρούσματα σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης

30.03.2021 18:51
ilikiomenos-ekav

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί για κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες που επικαλείται το thesstoday.gr αναφέρουν ότι το Σάββατο 27 Μαρτίου οι υπεύθυνοι του Ιδιωτικού Κέντρου τηλεφώνησαν σε συγγενείς τροφίμων και ενημέρωσαν ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, μεταφέροντας με ασθενοφόρα τους ασθενείς-covid σε νοσοκομεία της πόλης: στον Άγιο Παύλο, στο Παπαγεωργίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Αποδίδουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε… τρόφιμους 

Ερωτηματικά όμως, εγείρονται, από το πώς δημιουργήθηκε η εστία στο Ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κάθε τρόφιμος πριν γίνει δεκτός στο Κέντρο Αποκατάστασης υποβάλλεται σε μοριακό τεστ 48 ώρες πριν από την είσοδό του και αφού βγει αρνητικό, κάνει ακόμη δύο, ενώ παραμένει και οκτώ (!) ημέρες στην απομόνωση με κίνδυνο την επιβάρυνση της ψυχικής του υγείας.

Και ενώ όλοι οι τρόφιμοι ήταν αρνητικοί στα μοριακά τεστ, μετά από διάστημα μερικών ημερών η διοίκηση του Κέντρου Αποκατάστασης ενημέρωσε τους συγγενείς ότι εντοπίστηκε θετικός… ηλικιωμένος.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί εκ του υγειονομικού-νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχουν εμβολιαστεί όντες απροστάτευτοι από τον κορωνοϊό, την ώρα που παράσχουν βοήθεια σε ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους. Εκτός από το προσωπικό του Κέντρου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται και κάποιοι ηλικιωμένοι που, ούτε εκείνοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31