Οι “νερόκρεμες” ή αλλιώς πελτέδες ήταν συνηθισμένα γλυκίσματα της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας.

Είναι οικονομικά, πανεύκολα και δροσιστικά επιδόρπια που μας βοηθούν να αξιοποιήσουμε τους χυμούς φρούτων και εσπεριδοειδών που μας έχουν περισσέψει.

Εάν σας αρέσουν οι ελαφρώς ξινές γεύσεις και υφή του ζελέ, θα λατρέψετε αυτό το γλυκό.

Υλικά

Χυμό από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2,5 ποτήρια νερό (μετράμε με ποτήρι 200ml)

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά – για το χρώμα)

Για τη διακόσμηση, ότι θέλουμε από τα παρακάτω

Φύλλα μέντας

Ξύσμα λεμονιού

Φέτες λεμονιού

Λίγο τριμμένο φιστίκι ή άλλους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το νερό, το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά και να διαλυθεί το άμυλο.

Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε το μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμο, μοιράστε το σε μπολάκια που έχετε βρέξει με νερό.

Μόλις κρυώσει και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετήστε τα μπολάκια στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Διακοσμήστε με φυλλαράκια μέντας, ξύσμα ή φέτες λεμονιού και λίγο τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε!