search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 03:26
MENU CLOSE

Νέες φωνές για την αλληλεγγύη στο θέατρο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2172
8-4-2021
10.04.2021 07:00
festival-theatro

«Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…».

Αυτή τη δύσκολη για το θέατρο εποχή, όπου ακόμα και οι μεγάλοι παραγωγοί κι οι επαγγελματικοί θίασοι πλήττονται, έχουμε διπλή υποχρέωση να στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για την τέχνη τους.

Αφορμή γι’ αυτό το σημείωμά μου είναι ότι η διοργανωτική ομάδα του «Our Festiva» προσκαλεί καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς «Νύχτες Αλληλεγγύης». Η διοργάνωση γίνεται με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, από την Τρίτη 27 Ιουλίου έως και την Κυριακή 1η Αυγούστου.

Τι μας λένε οι διοργανωτές. Πολυδιάστατο, συμπεριληπτικό και αλληλέγγυο, το «Our Festival», από το 2015, δίνει βήμα σε δημιουργούς από όλο το φάσμα των τεχνών να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο.

Το «Our Festival» γεννήθηκε από την Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς και συνεχίζει να υπάρχει χάρη σε μία ζωντανή κοινότητα καλλιτεχνών που έχουν παρουσιάσει το έργο τους σε αυτό και, κάθε χρόνο, αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τη διοργάνωσή του.

Σε συνεργασία με τη liminal, το φεστιβάλ μεριμνά για την παροχή υπηρεσιών καθολικής προσβασιμότητας στις δράσεις του, καθώς και για τη φιλοξενία δράσεων από καλλιτέχνες με αναπηρία στο πλαίσιο της συμπερίληψης και της ίσης συμμετοχής στον Πολιτισμό.

Παρουσίασαν 118 δράσεις. Από το 2015 και σε έξι διοργανώσεις, το «Our Festival» έχει φιλοξενήσει 592 καλλιτέχνες και 118 δράσεις, παρουσιάζοντας σε πάνω από 10.000 θεατές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παιδικές παραστάσεις, σινεμά, video art, performances, τσίρκο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το «Our Festival» είναι ένας θεσμός που, χρόνο με τον χρόνο, γίνεται πιο εξωστρεφής, με σκοπό την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών με καλλιτέχνες και φορείς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το Θέατρο Ρεματιάς και οι δράσεις του «Our Festival» είναι προσβάσιμα σε καλλιτέχνες και θεατές με αναπηρία. Παρέχονται: χώρος, τεχνικός εξοπλισμός και χρηματική αμοιβή.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως: 11.04.2021

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Θάνος

Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Διοργανωτική ομάδα: Νάντια Περιστεροπούλου, Δήμητρα Σύρου, Ελεάννα Σταθοπούλου, Νίκος Αξιώτης, Μαρία Θρασυβουλίδη, Μελίσσα Κωτσάκη, Χριστίνα Στουραΐτη, Μάρβα Βούλγαρη, Τεό Φοινίδης, Έλσα Παπέλη, Θεοδώρα Αθανασίου, Ελισσαίος Βλάχος, Σοφία Σερέφογλου

Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας: www.liminal.eu

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 01:32