search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε στρατόπεδο στη Ρόδο – Δεν έκαναν τεστ όσοι ήρθαν σε επαφή

14.04.2021 07:00
fantaroi-new

Τουλάχιστον 14 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε στρατόπεδο της Ρόδου, όπως καταγγέλλουν φαντάροι του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο topontiki.gr, η αρχή έγινε όταν ένας στρατιώτης εμφάνισε πυρετό και παρακάλεσε να υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό. Ο στρατιώτης συνέχισε να έχει πυρετό για δύο μέρες και στις 4 Απριλίου υποβλήθηκε σε τεστ. Τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ο φαντάρος ήταν θετικός στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο εκτίουν θητεία περίπου 200 φαντάροι.

Η διοίκηση του στρατοπέδου αποφάσισε να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό μόνο όσοι από αυτούς τους φαντάρους θα πήγαιναν με μετάθεση στο Καστελόριζο, ενώ οι υπόλοιποι δεν έκαναν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες.

Μετά τη διεξαγωγή των τεστ, εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα κορωνοϊού. Οι φαντάροι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό πήγαν στον θάλαμό τους με γάντια και μάσκες για να πάρουν τα πράγματά τους προκειμένου να μεταφερθούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο, αφού είχαν απομακρυνθεί οι υπόλοιποι που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο.

Στη συνέχεια, όταν οι φαντάροι έφυγαν, όσοι είχαν απομακρυνθεί από τον θάλαμο επέστρεψαν σε αυτόν χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους απολύμανση στον χώρο.

Στον συγκεκριμένο θάλαμο διαμένουν 13 άτομα, αλλά από αυτούς υποβλήθηκαν σε τεστ μόνο όσοι θα πήγαιναν στο Καστελόριζο παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν κρούσματα. «Οι υπόλοιποι μπορεί να ήταν θετικοί στον ιό, αλλά δεν το ξέραμε αφού δεν έγιναν τεστ», επισημαίνουν οι φαντάροι.

Άρρωστοι, χωρίς φαγητό και νερό

Χωρίς νερό και φαγητό παραλίγο να μείνουν οι φαντάροι που νόσησαν με κορωνοϊό, καθώς όταν έφτασαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας στο στρατιωτικό νοσοκομείο, ενημερώθηκαν ότι δεν ήταν εφικτό να γευματίσουν αλλά ούτε και να πιούν νερό γιατί είχε κλείσει το εστιατόριο και το καψιμί.

Αφού οι φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τελικά έλαβαν λίγο φαγητό, αλλά όχι νερό.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι φαντάροι, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στο στρατόπεδο.

Η καταγγελία στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Σε καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος επισημαίνεται ότι:

«Οι ασθενείς μετακινήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά γενικευμένα τεστ δεν έγιναν. Τεστ έκαναν μόνο σε αυτούς που ήταν να μετατεθούν στο Κατσελόριζο και εντοπίστηκαν κρούσματα. Οι ασθενείς είχαν έρθει σε επαφή με τουλάχιστον 60 άτομα».

«Επαναλαμβάνουμε δεν έκαναν τεστ σε όσους είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα» τονίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

«Αντί να φέρουν ειδικό συνεργείο να κάνει απολύμανση, έχουν τον γιατρό της μονάδας να αγωνίζεται μόνος του με τα γνωστά αποτελέσματα. Αντί να κάνουν γενικευμένα μοριακά τεστ, διεξαγάγουν πολύ περιορισμένα rapid test» προσθέτει.

«Η μονάδα περιορίζεται να κάνει μόνο θερμομετρήσεις στην πύλη. Τίποτε άλλο» καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15