Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε αυτή τη συνταγή, τη θέση του μπιφτεκιού παίρνει ένα μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο, εξαιρετικά νόστιμο και με μια μαρινάδα που θα αναδείξει τις γεύσεις του αγαπημένου αυτού λαχανικού.
Αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την αντικατάσταση κρέατος γιατί ψήνεται πανεύκολα στο φούρνο και σας απαλλάσσει από τη φασαρία και το καθάρισμα της ψησταριάς.
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, χωρίς κοτσάνι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος ή κρέμα βαλσάμικου
Αλατοπίπερο κατά βούληση
4 ψωμάκια για μπέργκερ
Για το σερβίρισμα
Μουστάρδα με μέλι
Φέτες ντομάτας
Φύλλα μαρουλιού
Ροδέλες κρεμμυδιού (προαιρετικά)
Προσθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C . Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τη σόγια σος.
Βυθίστε τα μανιτάρια στο μίγμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με την εσωτερική μεριά τους προς τα κάτω. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20’ περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τελευταίο 5λεπτο, αν θέλετε, βάλτε και τα ψωμάκια στη σχάρα του φούρνου για να ζεσταθούν, αφού τα κόψετε στη μέση.
Μπορείτε να τα βουρτσίσετε και με λίγη από τη μαρινάδα που έχει περισσέψει.
Μόλις ετοιμαστούν τα μανιτάρια, συναρμολογείστε τα μπέργκερς , αλείφοντας τα ψωμάκια με λίγη μουστάρδα και βάζοντας από μια φέτα μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, κρεμμύδι και από πάνω τα μανιτάρια.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.