search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:52
MENU CLOSE

Η τέλεια μονοήμερη στην Αττική για να νιώσετε… σαν σε νησί (video)

28.04.2021 14:00
porto1

Όσο περιοριστικό κι αν μας φαίνεται το Πάσχα στην Αττική καθώς όλοι το έχουμε συνδέσει με μίνι διακοπές στα χωριά μας, υπάρχουν κάποιες αποδράσεις που θα μας δώσουν άρωμα…νησιού έστω και αν είναι στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής.

Μία τέτοια επιλογή, σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι και οι παραλίες στο Πόρτο Γερμενό.

Στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα το Πόρτο Γερμενό με τις υπέροχες παραλίες του είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγουμε και να αποφύγουμε περιπέτειες με τα περιοριστικά μέτρα.

Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται για ευνόητους λόγους «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Αξίζει να επισκεφθείτε και το Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση, πεντακάθαρα νερά και είναι ιδανικά προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους. Στην περιοχή υπάρχουν ωραία ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για φρέσκο ψάρι και σπιτικούς μεζέδες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα στο αρχαίο φρούριο των Αιγοσθένων, το οποίο βρίσκεται κοντά στις παραλίες. Εντός του αρχαίου φρουρίου υπάρχουν τα ερείπια κελιών, καθώς και το καθολικό της μονής, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51