search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Μένιος Φουρθιώτης: Πρώτη νύχτα στο κελί για τον παρουσιαστή – Οι «αρρυθμίες» και οι επισκέψεις (Video)

29.04.2021 10:36
fourthiotis

Το Μεγάλο Σάββατο θα απολογηθεί ο Μένιος Φουρθιώτης. Η πρώτη νύχτα στο κελί μετά τη σύλληψη, το βαρύ κατηγορητήριο και τι αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας για τον παρουσιαστή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης πέρασε τη χθεσινή νύχτα στη γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων της Ασφάλειας, απομονωμένος από όλους τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Όπως αναφέρει το lawandorder, ο παρουσιαστής ήταν «ιδιαίτερα ανήσυχος» όταν μπήκε στο κελί και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό καθώς υποστήριξε πως λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει καρδιακές αρρυθμίες.

Οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, αλλά όχι σε αυτό που επιθυμούσε, αλλά σε κάποιο άλλο που εφημέρευε. Τότε ο παρουσιαστής άλλαξε στάση και αρνήθηκε την μεταφορά του, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

Η μόνη επίσκεψη που δέχτηκε στα κρατητήρια, ήταν αυτή των δυο δικηγόρων του με τους οποίους συνομίλησε για 15 περίπου λεπτά, ενώ είχε και κάποιες επικοινωνίες από το καρτοτηλέφωνο. Μάλιστα φιλικά του πρόσωπα, του μετέφεραν φαγητό καθώς όπως υποστήριξε για λόγους υγείας ακολουθεί «ειδική διατροφή».

Το Μεγάλο Σάββατο η απολογία Φουρθιώτη – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ

Με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του θα βρεθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ενώπιον του 30ου ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας ο παρουσιαστής αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα. Στις 30 σελίδες του ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται να έχει αναπτύξει μηχανισμό εξώδικων και μηνύσεων, να προσλαμβάνει στο κανάλι που διεύθυνε ανθρώπους που έβαζαν βόμβες σε τράπεζες και να έχει στην κατοχή του δεκάδες κινητά.

Επίσης, στο διαβιβαστικό γίνεται λόγος για το ποινικό ιστορικό του Φουρθιώτη, καθώς αναφέρονται περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κλπ) είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις Αρχές.

Τι υποστήριξαν οι άλλοι δύο συλληφθέντες

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Διόνυσο αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος Σ.Γ. είπε πως ήταν άνεργος και ο συγκατηγορούμενος του 42χρονος Π.Γ. του είχε ζητήσει να συμμετάσχει στην φύλαξη του παρουσιαστή μαζί του. Όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό: «Όσον αφορά τις κατηγορίες απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις».

Αναφορικά με την ταυτοποίηση του DNA του στο σάκο που εντοπίστηκε στο σημείο της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της Ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, ο 48χρονος τόνισε πως είχε αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες».

Από την δική του μεριά, ο 42χρόνος Π.Γ. επισήμανε ότι με τον παρουσιαστή δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι που δούλευαν και οι δύο. Επίσης, κατέθεσε ότι «την επίμαχη ώρα την 16η Απριλίου 2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με το Σ.Γ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη για διαφορετικό όμως λόγο». Σύμφωνα με το διαβιβαστικό εκείνος ήταν που έδειξε στους αστυνομικούς το μήνυμα που δέχτηκε από τον Μένιο Φουρθιώτη περίπου μια ώρα μετά τους πυροβολισμούς, στο οποίο έλεγε: «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

«Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό καθώς και ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:08