search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Νίνα Κασιμάτη: «Η μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη δείχνει τον δρόμο για ελευθερία και δικαιοσύνη»

05.05.2021 20:37
kasimati_new

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία παραβρέθηκε η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Νίνα Κασιμάτη προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Βάσου Λυσσαρίδη, για τον ύστατο αποχαιρετισμό.

Επίσης επισκέφτηκε το Ίδρυμα Λυσσαρίδη όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων. Στην δήλωσή της σημείωσε πως ο Βάσος Λυσσαρίδης, «ένας από τους ιστορικούς Ηγέτες και Ήρωες του Ελληνισμού» σε τούτη την κρίσιμη καμπή για την Κύπρο, «δείχνει τον δρόμο για ελευθερία και δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη στην κηδεία του Βάσου Λυσσαρίδη:

Με χώμα από τον Πενταδάκτυλο και την Ακρόπολη δέχθηκε σήμερα στα σπλάχνα της η γη της Κύπρου τον Βάσο Λυσσαρίδη.

«Είχα χρέος να βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να αποχαιρετήσω και να αποτίσω φόρο τιμής στον Γιατρό – ένα διεθνές σύμβολο για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών, έναν από τους ιστορικούς ηγέτες και Ήρωες του Ελληνισμού, που με τον λόγο του και το παράδειγμά του μας δίδαξε τον σοσιαλισμό και τον δημοκρατικό πατριωτισμό.

Σε τούτη την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, αυτό που χρειαζόμαστε πάνω από όλα είναι εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα, για να αποκρούσουμε σχέδια, που είτε απροκάλυπτα είτε συγκεκαλυμμένα, επιδιώκουν να θέσουν την Κύπρο σε μόνιμη ομηρία από την κατοχική Τουρκία, και τους πολίτες, ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, σε μόνιμο διχασμό.

Η μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη δείχνει το δρόμο για ελευθερία και δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε όπως μας δίδαξε: ‘’Μέχρι τη νίκη πάντοτε’’».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:27