search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Γερμανία: Θρησκευτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών παρά τις αντιδράσεις του Βατικανού (Video)

11.05.2021 12:19
GAY_GAMOS_NEW

Εκατό Καθολικές εκκλησίες στη Γερμανία ενώνουν με τα δεσμά του γάμου ομόφυλα ζευγάρια, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, αψηφώντας την απόφαση του Βατικανού που χαρακτηρίζει τον γάμο ομοφυλοφίλων «αμαρτία».

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και έντονες καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με διάταγμα που εξέδωσε το Βατικανό στις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτό ο Θεός «δεν δίνει και δεν μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία». Μια ανακοίνωση που ικανοποίησε τους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας και απογοήτευσε τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εντός των κόλπων της Καθολικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο.

Ο πρώτος γάμος

Για την Κλαούντια και την σύντροφό της Τάνια ήταν μια μεγάλη μέρα. Αν και παντρεμένες με πολιτικό γάμο, επέλεξαν να λάβουν ευλογία και από τον παπά της ενορίας τους στην εκκλησία της Αγίας Άγκνες κοντά στη Φρανκφούρτη.

«Αγαπιόμαστε. Θέλουμε να είμαστε μαζί. Και θέλαμε να το εκφράσουμε αυτό όχι μόνο σε ένα γραφείο δημαρχείου, κάτι που έχουμε ήδη κάνει, αλλά και στην εκκλησία, διότι και οι δυο πιστεύουμε», λέει για την απόφασή τους η Τάνια Χόλας, 41 ετών, προγραμματίστρια.

Ελπίδες σε ομόφυλα ζευγάρια είχαν δώσει δηλώσεις του Πάπα

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει δηλώσεις στο παρελθόν που οδήγησαν αρκετούς καθολικούς να υποθέσουν πως η Καθολική Εκκλησία θα μπορούσε να αγκαλιάσει τα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είχε δηλώσει ο ποντίφικας, πίστευε πως τα ομόφυλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Τον τελευταίο χρόνο, ο Πάπας δήλωσε σε ντοκιμαντέρ πως τα ζευγάρια αυτά «έχουν δικαίωμα να είναι οικογένεια».

Χιλιάδες ιερείς και εργαζόμενοι σε καθολικούς ναούς της χώρας υπέγραψαν επίσης μια αίτηση, καλώντας την Καθολική Εκκλησία να επεκτείνει τον γάμο σε ομόφυλα ζευγάρια, ενώ κάποιες ενορίες ανάρτησαν σημαίες του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01