search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Κινδυνεύουν και οι μπαμπάδες από επιλόχειο κατάθλιψη;

11.05.2021 17:26
daddy-new

Για την επιλόχειο κατάθλιψη στις νέες μητέρες λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει. Μπορεί να ξεπεραστεί είτε πιο εύκολα είτε πιο δύσκολα. Κινδυνεύουν όμως και οι μπαμπάδες από επιλόχειο κατάθλιψη; Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Lund, το 8% των νέων μπαμπάδων επηρεάζεται από την επιλόχειο κατάθλιψη. Ποσοστό που βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό των γυναικών, που σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ποσοστό των γυναικών βρίσκεται στο 10% με 12%.

Συμπτώματα

-φόβο, σύγχυση, αδυναμία και αβεβαιότητα για το μέλλον
-απόσυρση από την οικογενειακή ζωή, την εργασία και τις κοινωνικές καταστάσεις
-αναποφασιστικότητα
-απογοήτευση, ευερεθιστότητα, κυνισμός, θυμός
-συζυγικές συγκρούσεις
-εκνευρισμός και συγκρούσεις με τα παιδιά – αν υπάρχουν
-εχθρική συμπεριφορά προς τους συνεργάτες
-σωματικά συμπτώματα όπως δυσπεψία, αλλαγές στην όρεξη και το βάρος, διάρροια, δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλοι, -πονόδοντοι, ναυτία, αϋπνία, κούραση, αδυναμία

Τρόποι αντιμετώπισης

Όπως και στην περίπτωση μιας γυναίκας, έτσι και οι άνδρες αν νιώθουν ότι η διάθεσή τους δεν είναι και τόσο καλή και υποφέρουν θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό που είναι αρμόδιος να δει αν πρόκειται για επιλόχεια κατάθλιψη ή για το καθημερινό στρες και πως θα την αντιμετωπίσει.

Η φαρμακευτική θεραπεία βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια για την ανδρική επιλόχεια κατάθλιψη και είναι ίδια με αυτή της γυναικείας επιλόχειας κατάθλιψης, ενώ αποτελεσματική αντιμετώπιση υπάρχει με την ψυχοθεραπεία.

Photo Credit: mattkangas

Πηγή: mothersblog.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19