search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποια ελληνικά νησιά γίνονται «πράσινα» για τους Βρετανούς τουρίστες

26.05.2021 14:31
Υπόθεση Ελλάδας και Ισπανίας ο τουρισμός στη Μεσόγειο φέτος - Media

Στην πράσινη λίστα αναμένεται να μπουν ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Κως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegraph, διαχωρίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα από τη νησιωτική.

Ο υπουργός μεταφορών Ρόμπερτς Κουρτς, δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια τέτοια προσέγγιση “όπου είναι δυνατόν” καθώς προετοιμάζεται να αποκαλύψει την επόμενη λίστα προορισμών που θα μπορούσαν να προστεθούν στον πράσινο κατάλογο χωρίς καραντίνα στις αρχές του επόμενου μήνα, στις 7 Ιουνίου.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα νησιά των Καναρίων, των Βαλεαρίδων και τα Ελληνικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινα, χωριστά από την Ισπανία και την Ελλάδα, ενώ ανοίγει επίσης το δρόμο για άλλα νησιά της Καραϊβικής και της Μεσογείου να κηρυχθούν “ανοιχτά”, χωρίς περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αναστάτωση σε χιλιάδες Βρετανούς έφερε  η “σιωπηλή” απαγόρευση της κυβέρνησης να μην μετακινηθούν σε οκτώ περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τέτοιες που η κυβέρνηση “απέσυρε” τις νέες οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται σε περιοχές όπως στο Μπόλτον στο Μάντσεστερ, στο Λέστερ και στον δήμο Χόνσλοου στο Λονδίνο .

Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον θα έρθει αντιμέτωπος με “τα πυρά” του Ντομίνικ Κάμινγκς  ο οποίος ενώπιον των βουλευτών θα μιλήσει για τη στρατηγική των υπουργών στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Ο πρώην επικεφαλής βοηθός του πρωθυπουργού αναμένεται να υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί νωρίτερα σκληρά lockdown και αναμένεται επίσης να υποστηρίξει ότι ο χειρισμός της κρίσης από την κυβέρνηση ήταν συχνά χαοτικός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:08