search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:27
MENU CLOSE

Η πρώτη αντίδραση Μακρόν μετά το χαστούκι από πολίτη

08.06.2021 22:13
Makron-new

«Μεμονωμένο περισταστικό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, το χαστούκι που δέχτηκε από πολίτη στην νοτιοανατολική Γαλλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Πρέπει να δούμε το περιστατικό αυτό στις σωστές διαστάσεις του, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Μακρόν στη γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, δεν το αξίζουν», πρόσθεσε.

«Δεν θα ήθελα μεμονωμένα πρόσωπα ή άνθρωποι που κλίνουν προς τα άκρα να μπορούν, με οιονδήποτε τρόπο, να μας κάνουν να ξεχνάμε τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως αυτού του είδους η επίθεση δεν θα τον σταματήσει.

Ομόφωνη καταδίκη

Οι αντιδράσεις για την επίθεση ήταν άμεσες, αρχής γενομένης από εκείνη του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν Καστέξ, που μίλησε για προσβολή στη δημοκρατία.

«Η πολιτική δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση η βία, η λεκτική επίθεση και ακόμα λιγότερο η σωματική επίθεση. Απευθύνω έκκληση για δημοκρατική έγερση, μας αφορά όλους, διακυβεύονται τα θεμέλια της δημοκρατίας μας», δήλωσε ο Καστέξ ενώπιον βουλευτών.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν, που παρουσιάζεται ως η «βασική αντίπαλος» του Μακρόν, κατήγγειλε μια «απαράδεκτη ενέργεια και βαθιά καταδικαστέα σε μια δημοκρατία», ενώ ο δεξιός υποψήφιος στις εκλογές Ξαβιέ Μπερτράν καταδίκασε μια «απαράδεκτη ενέργεια».

Ο αρχηγός της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν, το κόμμα του οποίου στοχοθετήθηκε προσφάτως από ένα βίντεο ενός ακροδεξιού youtubeur, δήλωσε στο Twitter «αλληλέγγυος με τον πρόεδρο».

Ο πρώην σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτιμά πως μια τέτοια επίθεση αποτελεί «ανυπόφορο και απαράδεκτο πλήγμα» στους θεσμούς και ο βουλευτής των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό δήλωσε πως «το να επιτίθεται κανείς σωματικά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι σαν να επιτίθεται εναντίον της Γαλλίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:27