search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:39
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Στις 25 Ιουνίου πέφτουν οι υπογραφές για το Ελληνικό (Audio)

17.06.2021 14:05
georgiadis_adonis_new

Τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό σχολίασε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν τις επόμενες ημέρες.

«Η επίσημη ανακοίνωση έγινε εχθές (Τετάρτη) το βράδυ από την εταιρεία LAMDA, η οποία σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ενέκρινε το σχέδιο ενάρξεως του έργου του Ελληνικού. Την επομένη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, θα υπογράψουν με το ΤΑΙΠΕΔ την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στην LAMDA Α.Ε.», ανέφερε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή η μεταβίβαση φέρνει 300.000.000 μετρητά στο ελληνικό δημόσιο και άλλα 347.000.000 η εγγυητική επιστολή προς το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σύνολο 647.000.000. Από την ημέρα που γίνεται η μεταβίβαση μπορεί πλέον η LAMDA να ξεκινήσει τις κυρίως εργασίες», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι «θα αναμένουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και θα κινηθούμε αναλόγως. Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη, εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία».

Τέλος για τις σχολές χορού, σχολίασε ότι θα υπάρξει ειδική ενίσχυση.

«Έχουμε πει με τον κύριο Σκυλακάκη ότι θα βγάλουμε ειδική ενίσχυση. Έχει και κάποια γραφειοκρατική διαδικασία όλο αυτό. Ότι είπαμε ισχύει, θα γίνει. Θα λάβουν ειδική ενίσχυση. Επίσης, οι σχολές χορού δεν πληρώνουν ενοίκιο ούτε αυτόν το μήνα ούτε τον άλλον, εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Πέφτουν οι υπογραφές για το Ελληνικό – Ξεκινά το εμβληματικό project

Μητσοτάκης: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι η νέα εικόνα της χώρας

Βαρουφάκης κατά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: H πιο αποτυχημένη πρόεδρος στην ιστορία της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:39