Μέθανα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς - Κάηκε σπίτι, εκκενώθηκε οικισμός
Ένα σπίτι καταστράφηκε από τη μεγάλη φωτιά που εξακολουθούσε να καίει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριαής στα Μέθανα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Τροιζηνίας, Σπύρος Πολλάλης, τόνισε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο». «Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», πρόσθεσε. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι.
Σημειώνεται ότι στις 16:15 διατάχθηκε η εκκένωση του χωριού Κυψέλη, που βρίσκεται έξι χιλιόμετρα από την πόλη των Μεθάνων.
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς
Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η Πυροσβεστική η πυρκαγιά είχε πολύ καλύτερη εικόνα και δεν ενέπνεε ανησυχία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μετά και τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούσαν συνολικά 79 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά σε ένα 24άωρο μετά από εκείνη της Κεφαλονιάς.
Πυρκαγιά και στη Ριτσώνα – Κοντά στη δομή μεταναστών
Φωτιά εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή στη Ριτσώνα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα ελικόπτερο και υδροφόρες ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr, η πυρκαγιά είναι κοντά στη δομή μεταναστών.
Διαβάστε επίσης:
Tραγωδία στην Κύπρο: «Εγώ κάλεσα την Πυροσβεστική», λέει ο 67χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά
Κεφαλονιά: 12.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Θλιβερός ο πρώτος απολογισμός (Video)