search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:51
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Δεν κινδυνεύουν σπίτια στην Εύβοια – Καλύτερη η εικόνα στον Βαρνάβα (Video)

10.07.2021 18:06
XARDALIAS_NEW

Έκτακτη ενημέρωση για τα μέτωπα των σημερινών πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες  πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα δύσκολη και σημείωσε πως εκδηλώθηκαν άλλες 51 πυρκαγιές. Έκανε δε λόγο για αυξημένη ετοιμότητα των Αρχών.

Όπως είπε η φωτιά στον Βαρνάβα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, πρόσθεσε, και για αυτό οι Αρχές ζήτησαν από κατοίκους να απομακρυνθούν.

Στη Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο.

Στην Ελευσίνα μετά από μάχη των Πυροσβεστών οι φωτιές που έκαιγαν σε διάφορες περιοχές δεν εξαπλώθηκαν.

Σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια είπε πως δεν κινδυνεύουν σπίτια και πρόσθεσε πως εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112 σε κατοίκους και παραθεριστές του Νημποριού, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει απομάκρυνση για λόγους ασφαλείας. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική και επισήμανε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετά με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 2.327 νέα κρούσματα, 2 θάνατοι και 142 διασωληνωμένοι

Σεισμός στη Λέσβο

Μεταξουργείο: Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο γυναικών – «Βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:47