search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:50
MENU CLOSE

Όταν ο Ανδρέας παντρεύτηκε την Δήμητρα – Ο πιο πολυσυζητημένος γάμος της Ελλάδας (Photos/Video)

13.07.2021 10:36
papandreou mimi new

Το ημερολογιο έγραφε 13 Ιουλίου του έτους 1989. Σαν σήμερα δηλαδή. Σε μια εκκλησία στο Παλαιό Ψυχικό, γινόταν ο γάμος της χρονιάς.

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο μέχρι πριν 11 ημέρες πρωθυπουργός της χώρας, έκανε πράξη αυτό που όλοι περίμεναν μόλις έβγαινε το διαζύγιο του από τη Μαργαρίτα Τσαντ. Να παντρευτεί την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη.

Για τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη της χώρας ήταν ο τρίτος κατά σειρά γάμος, μετά την Χριστίνα Ρασσιά και την αμερικανίδα Μάργκαρετ Τσαντ, ενώ για την Δήμητρα Παπανδρέου ήταν ο δεύτερος.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν 70 ετών και η Δήμητρα Λιάνη μόλις 35. Η εκκλησία όπως ήταν αναμενόμενο είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, αφού ήταν ο χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας.

Μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση με χαρακτηριστικό σημείο το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, με την Δήμητρα Λιάνη να ταΐζει με κουτάλι τούρτα τον ηγέτη που λάτρεψαν εκατομμύρια Έλληνες.

Αυτός ο γάμος ήταν το επισφράγισμα ενός έρωτα που γεννήθηκε μετά την περιπέτεια της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και την επέμβαση στην καρδιά που είχε κάνει στο Χερφιλντ στο Λονδίνο

Τότε ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε το περίφημο νεύμα του προς την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη στη σκάλα του αεροσκάφους στην επιστροφή του στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου 1988.

Από τότε η Δήμητρα Λιάνη έγινε άτυπα η πρώτη κυρία και σχεδόν μόνιμο πρωτοσέλιδο στον τύπο.

Ακόμη και στο ΠΑΣΟΚ δεν έτρεφαν τα καλύτερα αισθήματα για τον ρόλο της. Εκείνος όμως δεν άκουγε τα σχόλια και την υπερασπιζόταν πάντα, δηλώνοντας δημόσια:  «Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα…»

Η ίδια υπερασπιζόταν πάντα συναισθήματά της για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Για μένα ο Ανδρέας ήταν ο Θεός μου. Αυτός μου έτυχε. Όπως τον λάτρεψε ένα μεγάλο τμήμα του λαού, έτσι τον λάτρεψα κι εγώ σαν γυναίκα. Ήταν ο μέντοράς μου και νομίζω ότι κι αυτός είδε κάτι σε μένα που δεν το είχε βρει αλλού. Μια ζεστασιά, μία κατανόη»

Διαβάστε επισης

Ελληνοτουρκικά: Μίνι διπλωματικό επεισόδιο με Χαρδαλιά και Γαλατασαράι (Video)

Ηλιούπολη: «Και να με σκοτώσεις, εγώ ναρκωτικά δεν παίρνω» – Νέα στοιχεία για τον εφιάλτη της 18χρονης (video)

«Καμπανάκι» Λινού: Η καθολική χρήση μάσκας πρέπει να επανέλθει άμεσα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50