ΔΕΥΤΕΡΑ 10.11.2025 17:50
MENU CLOSE

Φωτιά Σάμος: Μάχη σε τρία μέτωπα - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

16.07.2021 09:17

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που από χθες, Πέμπτη 15 Ιουλίου, το μεσημέρι κατακαίει την κεντρική-ανατολική Σάμο, ρίχτηκαν από το πρωί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται, ότι χθες το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, προς τους κατοίκους στις περιοχές Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων και Μυτιληνιών, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς»

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάσνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: «Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Κυβερνητική διγλωσσία για τις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ο καύσωνας της… ελεύθερης αγοράς φέρνει νέο «ηλεκτροσόκ» αυξήσεων

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.11.2025 17:50
Exit mobile version