search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο: Εκκενώθηκαν οικισμός και ξενοδοχεία

15.07.2021 18:30
fotia-samos

Αίτημα για να κηρυχθεί η Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο Δήμος Σάμου εξαιτίας των τρομακτικών διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά στο νησί.

Ο δήμαρχος Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, δήλωσε στο iefimerida.gr ότι «ζητήσαμε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναμένουμε να γίνει το συντονιστικό της Περιφέρειας, προκειμένου να γίνει η σχετική εισήγηση».

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Κοκκάρι εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων λόγω των πυκνών καπνών προχωρούν οι τοπικές αρχές στη Σάμο, όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού Γεώργιος Στάντζος στο ethnos.gr. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Αρίων και το ξενοδοχείο Καλυδων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκαν συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:40 σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Βουρλιώτες Σάμου.

Καίει σε δασική έκταση και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει διαστάσεις με τη μάχη που δίνει η Πυροσβεστική από αέρος και από εδάφους να είναι τεράστια.

Ο οικισμός δεν είναι κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό.  

Με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ), βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου -και επειδή η πυρκαγιά πλησίαζε σε σημείο υδροδότησης– κάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου, καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, πέντε αεροσκάφη (δύο CL, δύο Air Tractor και το Beriev-200), καθώς και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ζοφερή πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 6.000 κρούσματα ως τον Δεκαπενταύγουστο (video)

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για ενδοοικογενειακή μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα (Video)

Κορωνοϊός: Ανατριχιαστική προειδοποίηση Π.Ο.Υ. – «Είμαστε στην αρχή νέου κύματος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:25