search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:21
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συζήτηση για «αναμνηστικούς» εμβολιασμούς από το φθινόπωρο (Video)

21.07.2021 22:35
vaccination_new

Οι υγειονομικές αρχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό εξετάζουν το ενδεχόμενο και επιπλέον δόσης στους εμβολιασμένους για ενίσχυση της ανοσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, τον Αύγουστο θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών και τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς: δηλαδή με πρώτους τους υγειονομικούς και στη σταδιακά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους.

Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια mRNA, δηλαδή της Pfizer και της Moderna, ενώ μελετάται να σταλεί ενημερωτικό SMS σε όλους τους εμβολιασμένους, προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, με βάση την ημερομηνία που πραγματοποίησαν τη δεύτερη δόση. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων των εμβολίων είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν.

Όσον αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, σύμφωνα με νέα μελέτη στις ΗΠΑ, την οποία δημοσιεύουν οι New York Times, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη δόση σε όσους έχει χορηγηθεί το σκεύασμα της αμερικανικής εταιρίας και, μάλιστα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι ως δεύτερη δόση ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια κατά του κορωνοϊού με τεχνολογία mRNA.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Η Εκκλησία εξέδωσε φυλλάδιο για τα εμβόλια – Δεν περιέχουν τσιπάκι ή κύτταρα από έμβρυα (Photos)

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτική η επίδειξή του από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κορωνοϊός: Ο ΕΜΑ άρχισε την αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi-GSK

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:20