search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:56
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Ο προπονητής του Ντούσκου του είπε «Φύγε και γύρνα με το μετάλλιο»

30.07.2021 17:50
ntouskos_metallio-new

Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της κωπηλασίας. Ούτε και ο ίδιος είχε καλά καλά συνειδητοποιήσει την φανταστική κούρσα που έκανε ο Στέφανος Ντούσκος που σάρωσε τους αντιπάλους του.


Ο ίδιος συγκινημένος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και εξήγησε τι είπε στον χρυσό ολυμπιονίκη όταν εκείνος κάθισε στο σκάφος του και ετοιμάστηκε να ξεκινήσει τον αγώνα: «Είναι κάτι φανταστικό, περίμενα μια τέτοια κατάσταση εδώ και χρόνια. Από το 2017 στην κωπηλασία άρχισε ένας νέος δρόμος προετοιμασίας και αγώνων. Αρχισα να δουλεύω με ένα μικρό τιμ αθλητών. Ανάμεσά τους ήταν ο Ντούσκος. Δεν ήταν εύκολο. Δουλεύαμε πολλές ώρες την ημέρα στο κέντρο κωπηλασίας. Είχαμε δυσκολίες στην προετοιμασία, είχαμε ζητήματα να λύσουμε, αλλά φτάσαμε την ολυμπιακή ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Αφήσαμε τις οικογένειές μας, αλλά κάναμε αυτή τη δουλειά για να φθάσουμε σε αυτό.

»Δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια ούτε για τους προπονητές ούτε για τους αθλητές. Ο Στέφανος Ντούσκος κέρδισε τον χρυσό πρωταθλητή στους προημιτελικούς και μπήκε για το μετάλλιο. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Χτίστηκε σαν αθλητής για το μονό σκιφ, γιατί είχε διαφορετικά βάρη και διαφορετικό τρόπο για να προπονείται.

»Νιώθω όπως ένας πατέρας για το παιδί του. Ξέρω πόσες θυσίες έχει κάνει ο Στέφανος για να φθάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο, πρέπει να χτίσεις έναν αθλητή.

»Πριν μπει στη βάρκα το πρωί, του είπα ”φύγε και έλα με το μετάλλιο. Φύγε και έλα σαν άλλος Στέφανος”. Για όσους πιστεύουν ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν μπορούν, να τους πω ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και έτσι ήρθε το χρυσό μετάλλιο».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εκτός μεταλλίων η Άννα Κορακάκη – 6η στα 25μ σπορ πιστόλι (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Πυρά» από τον γυμναστή του Τσιτσιπά για τις συνθήκες στο Τόκιο – «Ιαπωνία, απέτυχες»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 : «Φτυστή» η Lady Gaga αθλήτρια του Tae-Kwon-Do (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:56