search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:41
MENU CLOSE

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

03.08.2021 20:42
fotia-varimpompi-new-5


Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές σε Μάνη, Μεσσηνία, Εύβοια, Κω και Καλάβρυτα, εκτός από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Συνεχίζεται με κάθε μέσο η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Κω, που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Για την κατάσβεσή της, έχει μεταβεί στο νησί ελικόπτερο από την Ρόδο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού, έτσι ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς και να μην επεκταθεί σε παρακείμενη δασική περιοχή. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου Κω, ενώ στην περιοχή έχουν σπευσει και ιδιωτικά μηχανήματα για να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.

Μέχρι τώρα πάντως, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά». Στη συνέχεια εκκενώθηκε και ο οικισμός Πλατάνι.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην Αχαΐα και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή Αγράμπελα των Καλαβρύτων.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 30 άνδρες και 13 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στην παραλιακή ζώνη στα Δυτικά της Λίμνης Εύβοιας.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. «Η κατάσταση είναι τραγική. Κάνω έκκληση όσο είναι το φως της μέρας για την ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων καθώς καίγονται περιουσίες, καίγονται σπίτια, κινδυνεύουν άνθρωποι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συναγερμός έχει σημάνει για τους οικισμούς δυτικά της Λίμνης Ευβοίας και ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη στο δρόμο από την Λίμνη ως τις Ροβιές.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής πριν από λίγο η φωτιά βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε δυτική κατεύθυνση και κινείται προς τον οικισμό Χρόνια που είναι ανάμεσα σε Λίμνη και Ροβιές και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να κάνουν μία ζώνη προστασίας, όμως οι ισχυροί άνεμοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ενώ οι παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή προσπαθούν να κινηθούν σε περιοχές κοντά στη θάλασσα για λόγους ασφαλείας.

Στην περιοχή επιχειρούν 62 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρου 24 πυροσβεστικά οχήματα και 3 αεροσκάφη που παρεμβαίνουν ανάλογα τις ανάγκες και κυρίως σε μέτωπα που απειλούν οικισμούς στην παραλιακή ζώνη.

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές» ανέφερε, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως πρόσθεσε, «επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα, αλλά στην Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος».

Σχετικά με την συγκεκριμένη φωτιά, ο Στάθης Αναστασόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μάχη για να ανακοπεί η πύρινη κόλαση – Εκκενώνεται και το Ολυμπιακό χωριό

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε» – Μητέρα τριών παιδιών το θύμα (photos)

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Συγγενείς της νεκρής επιτέθηκαν στον 40χρονο στην Ευελπίδων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:39