search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Λευκός Οίκος: Αποτρόπαια τα ευρήματα για τον Κουόμο – Εισαγγελία Νέας Υόρκης: «Παρενόχλησε πολλές γυναίκες»

03.08.2021 23:36
Cuomo

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε σήμερα τα ευρήματα έρευνας ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες «αποτρόπαια» και έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα τοποθετηθεί για το θέμα αργότερα σήμερα. Την παραίτησή του ζητά η Νάνσι Πελόζι.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας νωρίτερα σήμερα, που έδειξε πως ο Κουόμο επιδόθηκε σε ανεπιθύμητες θωπείες, φιλιά και αγκαλιές και έκανε ανάρμοστα σχόλια σε πολλές γυναίκες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ο κυβερνήτης και το προσωπικό του «προχώρησαν, επίσης, σε αντίποινα σε βάρος τουλάχιστον μίας υπαλλήλου επειδή κατέθεσε», επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με τη Λετίσια Τζέιμς, εναπόκειται στον ίδιο τον κυβερνήτη να «βγάλει συμπεράσματα» από την έρευνα.

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος που θα τα είχε δει το πρωί (όλα αυτά) και δεν βρήκε τους ισχυρισμούς αυτούς αποτρόπαιους. Εγώ σίγουρα τους βρήκα», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κατά το παρελθόν πει ότι ο Κουόμο θα πρέπει να παραιτηθεί εάν οι ισχυρισμοί αποδεικνύονταν αληθινοί έπειτα από τη διεξαγωγή μιας έρευνας.

Πελόζι: Να παραιτηθεί άμεσα

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι από πλευράς της, κάλεσε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να παραιτηθεί από το αξίωμά του άμεσα.

«Υπό την ηγεσία της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς, ολοκληρώθηκε μια πλήρης και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του κυβερνήτη Κουόμο», υπενθύμισε στην ανακοίνωσή της η Πελόζι. «Όπως πάντα, επιδοκιμάζω τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και είπαν την αλήθεια. Αναγνωρίζοντας την αγάπη του για τη Νέα Υόρκη και τον σεβασμό του για το αξίωμά του, καλώ τον κυβερνήτη να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Κουόμο: Δεν άγγιξα ποτέ κανέναν με ανάρμοστο τρόπο

«Πάνω απ’ όλα, θέλω να γνωρίζετε (…) ότι δεν άγγιξα ποτέ κανέναν με ανάρμοστο τρόπο ούτε προέβην σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», τόνισε ο 63χρονος κυβερνήτης.

«Απλά δεν είμαι εγώ αυτό το άτομο και δεν υπήρξα ποτέ αυτό το άτομο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, δείχνοντας να το αποκλείει, την ώρα που πολλά στελέχη από το κόμμα των Δημοκρατικών τον καλούν να εγκαταλείψει τη θέση του.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μάχη για να ανακοπεί η πύρινη κόλαση – Εκκενώνεται και το Ολυμπιακό χωριό

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε» – Μητέρα τριών παιδιών το θύμα (photos)

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Συγγενείς της νεκρής επιτέθηκαν στον 40χρονο στην Ευελπίδων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24