search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:55
MENU CLOSE

Η ΥΠΑ απαντάει σε δημοσίευμα για πτήση ελικοπτέρου στις 6 Αυγούστου

23.08.2021 07:57
Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία: Δέκα νεκροί - Media

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με ανακοίνωσή της, απαντά σε δημοσίευμα σχετικά με πτήση ελικοπτέρου την 6η Αυγούστου, από την Ανοιξη Αττικής στο Πόρτο Χέλι.

Με αφορμή αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν την πτήση του ελικοπτέρου της 6ης Αυγούστου 2021 από την περιοχή Άνοιξη Αττικής στο Πόρτο Χέλι, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει για τα ακόλουθα:

«Το Notam που εκδόθηκε για τις πτήσεις αεροπυρόσβεσης στη περιοχή Βαρυμπόμπη Αχαρνές, στις 6 Αυγούστου 2021, δεν ήταν απαγορευτικό για τις πτήσεις των ιπταμένων Μέσων αλλά δεσμευτικό ότι αυτές θα εκτελούντο κατόπιν συντονισμού και συνεργασίας με τις αρμόδιες Μονάδες της Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω της μεγάλης πτητικής δραστηριότητας των πτήσεων και επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης.

Η συγκεκριμένη του δημοσιεύματος πτήση έγινε κατόπιν των οδηγιών της σχετικής Notam της ΥΠΑ, δηλαδή κατόπιν συνεργασίας, συντονισμού και επικοινωνίας με τον αρμόδιο σταθμό ελέγχου της Εναέριας Κυκλοφορίας, τηρώντας τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας της αεροναυτιλίας. Η ΥΠΑ βεβαιώνει ότι ουδεμία σχετική με την πτήση άνωθεν παρέμβαση έγινε

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Μουτζαχεντίν προελαύνουν προς την Κοιλάδα του Πανσίρ – Χάος δίχως τέλος στην Καμπούλ (Photos/Videos)

Τούρκοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα – Έφτασαν στην Κρήτη με ιστιοφόρο (Photo)

Μύκονος: Συνελήφθη γνωστός αρχιτέκτονας για διακίνηση κοκαΐνης – Τέσσερις συλλήψεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:53